GüncelDemo Talebi

Birbirinden Lezzetli Muffin Çeşitleri ve Muffin Yapımına Dair Tüyolar

Muffin, 19. yüzyılda Amerikan kültüründen tüm dünyaya yayılmış oldukça renkli bir lezzettir.  Genellikle yanında kahve ile kahvaltılarda servis edilen muffin, bilinenin aksine kek değil, bir ekmek çeşididir. Yapılışı benzediği için kek ile karıştırılan muffinler hem tuzlu hem tatlı olarak tüketilebilir.  Damla sakızlı muffin, meyveli muffin, mısır unlu ve biberiyeli muffin gibi damaklara şenlik birçok çeşidi bulunan bu ekmek çeşidinin ülkemizde de oldukça beğenilmektedir.

Kek İle Muffin Arasındaki Fark Nedir?

Kek ve muffin yapımında kullanılan malzemeler aynı olsa da malzemelerin oranları ve yapım aşamasındaki teknikler farklı olduğundan farklı isimlendirilirler. Aslında her iki ürünün de ana malzemeleri kabartma tozu, yumurta, yağ ve undur. Ama yapım aşamasındaki sütün oranı ya da unun oranı farklı olduğundan ortaya bambaşka iki lezzet çıkar.
Ayrıca muffin hamuru daha kıvamlı, kek hamuruysa daha akıcı bir yapıya sahiptir.

Muffin hamuru içinde taze meyve, kuru meyve, ceviz ve fındık gibi çeşitli kuruyemişler ve isteğe göre karabiber, biberiye gibi farklı baharatlar ile de yapılabildiği için hem tuzlu hem tatlı olarak tüketilebilir. Bütün bu yapım aşamasındaki farklılıklar sonucu kek muffine göre daha kabarık ve hafif, muffin keke göre daha yoğun ve ıslak olur.

Şimdi gelin birbirinden lezzetli ve fırın raflarına renk katacak olan muffin çeşitlerine göz atalım.

Kakaolu Muffin


Muffin çeşitleri arasında en çok sevilen ve bilinen muffin kakaolu muffindir. Kakaolu muffinde daha yoğun bir tat elde etmek için ayrıca damla çikolata da eklenebilir. İsteğe bağlı sütle ya da bitter çikolatayla da zenginleştirilebilecek bu muffin çocukların favorisidir. Özellikle sabah okul yolunda çocukların, öğle arasında ise çalışanların yüzünü güldürecek olacak bu lezzeti fırın raflarınızdan eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

Muzlu Muffin

Özellikle kokusu ve yoğun aromatik lezzetiyle bilinen muzlu muffin maalesef fırınlarda çok fazla görmeye alışkın olmadığımız bir lezzet. Muz tadının yanı sıra içerisine eklenecek olan vanilya ile de kıvamı arttırılabilecek muzlu muffinin üzeri fındık ve fıstıkla süslenebilir.

Sarımsaklı Peynirli Muffin

Muffin deyince aklınıza tatlı bir lezzet geliyorsa, yanılıyorsunuz. Çünkü muffinler tuzlu olarak da hazırlanabilen lezzetler. En çok sevilen tuzlu muffin çeşidi ise sarımsaklı peynirli muffin. İçindeki eriyen peynir ve sarımsak tadıyla damaklara, üzerindeki çörek otuylaysa gözlere hitap eden bu lezzete fırınlarınızda mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz.

Ispanaklı Peynirli Muffin

Ispanak da muffinleri lezzetlendirmek için kullanılabilecek bir diğer lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Ispanakların robottan geçirilip hamura eklendiği muffin, peynir eklenerek bambaşka bir lezzete kavuşturulabiliyor. Özellikle buğday unuyla yapılması tercih edilen ıspanaklı peynir muffin, ıspanağın verdiği yeşil renkle de oldukça etkileyici bir görünüme kavuşuyor.

Yaban Mersinli Muffin

Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu lezzetin sırrı içerisinde bulunan orman meyveleri. Bu lezzet dolu muffinle ilgili siz fırıncılarımıza da bir tavsiye vermek isteriz; eğer müşterilerinizin ağzına meyve parçalarının gelmesini istemiyorsanız muffinlerinizi hazırlamadan önce orman meyvelerinizi rondodan geçirmenizi tavsiye ederiz.

Mükemmel Muffin İçin İpuçları


Eğer fırın raflarınızda muffinlere yer vermeye karar verdiyseniz ve muffinlerinizin dillerden dillere yayılmasını istiyorsanız size bazı tavsiyelerimiz olacak.

1) Hamuru fazla karıştırmayın.

Muffin yapımındaki en önemli püf noktası hamurun hazırlanma aşamasında ön plana çıkıyor. Eğer kabarık ve lezzetli muffinler yapmak istiyorsanız hamurunu fazla karıştırmamalısınız. Bu sayede muffin malzemeleri ıslak kalacak ve hamurunuz kabaracaktır.

2) Hamur miktarını iyi ayarlayın

Hamuru kalıplara dökerken ¾ ü dolu olacak şekilde boşaltın. Kapta boşluk kalması muffinin kabarması için oldukça önemlidir.

3) Pişirme süresine dikkat edin

Muffinler fırından erken çıkarsa altı pişmemiş ve yapışkan bir yapıya sahip olabilir. Fırında fazla kalırsa da kuruyabilir. Bu yüzden pişirme süresinin çok iyi ayarlanması gerekir.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN