GüncelDemo Talebi

Fırınlarınıza Akdeniz Esintisi Taşıyın: Birbirinden Farklı İspanyol Ekmek Çeşitleri

Ekmek Türk sofralarının en vazgeçilmez lezzetidir. Sabahları kahvaltılarda sıcacık ekmeğe tereyağı sürmezsek, Ramazan gelince iftarlarda çorbanın yanında yumuşacık pideyi de yemezsek hepimizin sofraları biraz eksik kalır. Yüzyıllardır sofralarımızdan eksilmeyen ekmekler ağız tadımıza göre birçok farklı lezzetle birleştirilebiliyor. Kimisi beyaz unla yapılan ekmekleri severken, kimisi tam tahıllı ya da esmer un tercih ediyor. Kimisi ekmeği kızartmadan yemezken kimisi taze bayat hiç ayırt etmiyor. Peki, sizce her gün tüketilen, üç öğüne de yakışan ekmeği neden farklı çeşitlerde üreterek lezzetine lezzet katmıyoruz? Üstelik oldukça pratik tariflerle.Sofraların lezzetine lezzet katacak, sıcak mı sıcak, yumuşak mı yumuşak İspanyol ekmek çeşitleri ile tanışmaya ne dersiniz?

İspanyol Ekmeği Nedir?

Ekmek konusunda farklı bir ülkeyi duyunca şaşırıp beğenmeyeceğinizi düşünmeyin sakın. İspanyolların sahip olduğu Akdeniz mutfağı bizim mutfağımızla oldukça benzer. Bu da damak tatlarımızın birbirine yakın olduğunu ve hemen hemen aynı malzemelerle yemeklerimizi yaptığımızı gösteriyor. İspanyol ekmek çeşitleri de hem lezzetli hem de bize yakın gelecek tatlardan oluşuyor.

İspanyol ekmek çeşitleri sizde bir nebze merak uyandırdıysa yapmanız gereken tek şey bir tarifle işe koyulmak. Merak etmeyin bu ekmeklerin malzemeleri bizim ekmeklerimizden çok da farklı değil. Bir İspanyol ekmeği için temel malzemeler un, su, tuz ve maya…

Çok tanıdık değil mi? Gelin şimdi en meşhur İspanyol ekmeklerine bir göz atalım.

Pan Gallego

İspanyol mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Pan Gallego bizlere baget ekmeğini andıran bir görünüme sahip. Baget ekmeklere göre biraz daha geniş bir yapıda hazırlanan bu ekmeğin sırrıysa çavdar. Ekmek hamurunda yoğun olarak çavdar bulunan bu lezzette az da olsa beyaz unda kullanılıyor. Bu da ekmeği daha lezzetli hale getiriyor.

Lezzetinin yanı sıra uzun süre taze kalarak bayatlamayan Pan Gallego denemeniz gereken ilk İspanyol ekmek çeşidi olarak karşınızda duruyor. Fırınlarında farklı bir lezzet arayan fırıncılarımıza bu lezzeti kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Barra De Flama

İspanya'nın en çok tüketilen ekmek türü olan Barra De Flama oldukça lezzetli bir ekmek çeşidi. Madrid ve Castilla'a çevresinde "silah" olarak da adlandırılan bu eşsiz lezzet bizim mutfağımıza da en kolay uyum sağlayacak ekmek çeşitlerinden biri.

Buğday unu ile hazırlanan bu lezzet baget ekmeğini andıran görüntüsüyle de fırın raflarında hoş bir görüntü elde etmenizi sağlayabilir.

Pan Cateto

İspanyol mutfağının en sağlıklı ekmeği olarak da bilinen Pan Cateto durum buğdayı unu ile hazırlanan bir ekmek çeşidi. Bu ekmeğin püf noktası ise hamurunun çok fazla yoğurulmaması. Harç hazırlandıktan kısa süre sonra fırına verilen bu beyaz ekmek üzerinde yapılan kare desenlerle göze de hitap ediyor.

Pan Aceite

İspanyolların ekmeklerde kullandığı lezzet sırrı zeytinyağı, işte tam bu tarifte mevcut. Yapımı oldukça basit olan bu ekmeğin kısa sürede meşhur olacağına eminiz. Ekmeğin püf noktasına gelecek olursak mayalanma işlemi iki kez yapılıyor. Bunlardan biri yoğurmadan sonra biri de fırınlanmadan önce yapılmalı.  Bu püf nokta dışında hazırlanışında normal bir zeytinyağlı ekmek tarifinden farklı bir detay bulunmayan bu lezzeti özellik yaz aylarında fırın raflarınızdan eksik etmemenizi tavsiye ederiz.

Ensaimada

İspanyollar için geleneksel bir lezzet olan bu ekmeğin farkı tatlı olması. Klasik beyaz un ve sütle hazırlanan Ensaimada’da şeker de kullanılıyor. Şeker serpiştirilmiş bir ekmek gibi düşünebileceğiniz bu lezzet bize alışık olduğumuzun dışında bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

İspanyol ekmek çeşitleri hem tadıyla hem de görüntüsüyle fırın raflarında tüm dikkatleri üzerine çekmeye aday. Kolay hazırlanışları, tazeliklerini uzun süre korumaları ve enfes lezzetleriyle İspanyol ekmek çeşitleri sizlerin de fırın raflarınızın vazgeçilmezleri arasında hızlıca yer edinecektir.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN