GüncelDemo Talebi

Her Fırında Bulunması Gereken Raf Ömrü Uzun, Geç Bayatlayan Poğaçalar

Poğaça sevmeyen yoktur. Lezzeti ve pratik tüketimi sayesinde herkesin sofrasında yerini alan poğaçalar, aynı zamanda fırıncılarında çeşit zenginliğiyle her zaman raflarında yer verdiği bir lezzettir.

Ram ömrü uzun ve geç bayatlayan poğaçalar ise hem her damak tadını hitap etmesi, hem de fırıncılar için oldukça avantajlı bir mamul olması nedeniyle son zamanlarda kendine fırın raflarında sık sık yer bulmaya başladı.

Geç Bayatlayan Poğaçaların Sırları

Her derde deva olması ile bilinen sirke, hamur işlerinde de oldukça farklı tariflerin ortaya çıkmasını sağlar. Bu doğal lezzet geç bayatlayan poğaça tariflerinin de en önemli malzemelerinden biridir. Poğaça hamuruna tam kıvamını kazandıracak olan sirke aynı zamanda gevrek ve yumuşak bir poğaçanın hazırlanmasını da sağlar.

Sirke poğaçaların raf ömürlerini uzatmada etkili olduğu gibi hamurun gevrekliğini kazanmasında, kıvamının ayarlanmasında ve lezzetinin ortaya çıkmasında da oldukça fayda sağlar.

Müşterilerinize hem farklı lezzetlerde hem de sağlıklı şekillerde geç bayatlayan poğaçalar sunmak istiyorsanız fırınlarınızda sirkeye yer açmanızı tavsiye ederiz.

Soda Kullanımı Kabarmaya Katkı Sağlayacaktır

Bayatlamayan poğaça tarifleri için başka bir püf noktası da soda kullanımıdır. Hamura katılacak soda poğaçanın kabarmasında ve daha farklı bir tat oluşmasında oldukça önemli yer tutar. Hamurun miktarına ve kıvamına göre katılacak soda ayrıca poğaçalara ferahlatıcı bir tat lezzet de kazandırır.

Raf Ömrü Konusunda Dikkatli Olmak Gerekir

Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; geç bayatlayan poğaçalar üçüncü, dördüncü günden sonra tazeliğini kaybetmeye başlayacaktır.

Poğaçaların daha uzun süre tazeliğini koruması için raflardan alındıktan sonra saklama kaplarında muhafaza edilmesi gerekir Hava almayan kaplar sayesinde geç bayatlayan poğaçaların gevrekliği, yumuşaklığı ve tazeliği daha uzun süreler korunabilir.

Geç Bayatlayan Poğaçalarda İç Harca Dikkat!

Geç bayatlayan poğaça tariflerinde kullanılacak iç harçlar ise oldukça önemlidir. Bayatlamayan poğaçalar için genellikle sade ve peynirli çeşitleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Patatesli ve kıymalı poğaçaların hamurları geç bayatlasa bile iç malzemelerinde istenmeyen tatlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden de bayatlamayan poğaçaları genellikle lor peynirli, maydanozlu, kaşarlı, zeytinli poğaça harçları ile hazırlamak enfes lezzetlerin uzun süre korunmasını sağlar.

Şekil Şekil Geç Bayatlayan Poğaçalar

Geç bayatlayan poğaça tarifleri sınırsız özgürlükte poğaça yapımına izin verir. Hamurun yumuşak dokusu ve kolay şekil alması sayesinde burgulu, yuvarlak, örme veya el maharetinize göre istediğiniz tüm şekiller kolayca verebilirsiniz.

Fırın raflarında en fazla gördüğümüz bayatlamayan poğaça şekliyse yuvarlak ve küçük pofidik poğaçalardır. Raflarında farklılık yaratmak isteyen, müşterilerinin midelerine olduğu kadar gözlerine de hitap etmek isteyen fırıncılar ise değişik geometrik şekillerde bayatlamayan poğaçalar hazırlayabilir.

Çocuklara Özel Poğaçalar

Uzun, oval, yuvarlak ve top top şeklindeki geç bayatlayan poğaçalar özellikle de çocukların ilgisini hemen çekecektir.

Doğru Maya Kullanımı Çok Önemlidir

Lezzetli ve geç bayatlayan poğaçalar hazırlamanın bir başka püf noktası ise maya kullanımda saklıdır. Doğru mayanın, doğru ölçülerde kullanılması ve hamurun ideal sürelerde bekletilmesi poğaçaların lezzetinde oldukça önemli bir faktördür.

Geç bayatlayan poğaça tariflerinde hamurların üç aşamalı şekilde mayalanması gerekir. Öncelikle hamur yoğurulduktan sonra hava almayacak şekilde bir süre bekletilmelidir. İstenen kıvama gelen hamurdan poğaça parçaları kesilerek kısa bir süre daha beklenir ve en son mayalanma süresi ise hamurların tepsiye dizilmesi aşamasında gerçekleşir.

Çörek Otu ve Susam Süslemede Kullanılabilir

Geç bayatlayan poğaçaların üstlerinde çörek otu ve susam gibi hem dekoratif hem de sağlık yönünden oldukça yararlı malzemeler kullanılabilir.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN