GüncelDemo Talebi

Kıbrıs Tatlısı Tarifi ile Müşterilerinizin Damaklarını Tatlandırın!

En sevilen muhallebili tatlılardan biri olan Kıbrıs Tatlısı’nın popülaritesi özellikle son dönemlerde giderek artıyor. Biz de fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak müşteri eğilimlerine cevap vermek için tatlı menünüze Kıbrıs Tatlısı’nı eklemenizde fayda olduğunu belirtmek istiyoruz.

Böylece leziz kek tabanı, tam kıvamında muhallebisi ve damakları şenlendiren Hindistan cevizli süslemesi ile bu tatlının en çok talep gören ürünlerden biri olacağına şahit olabilirsiniz. İşte Pakmaya Profesyoneller Dünyası tarafından denenmiş ve lezzeti onaylanmış tarifi ile Kıbrıs Tatlısı’nın detaylı yapım aşamaları...

1. Tatlı Tabanını Hazırlayın

Öncelikle Kıbrıs Tatlısı’nın tabanını oluşturmanız gerekiyor. Kıbrıs Tatlısı’nın lezzet sırlarından biri olan Pakmaya Havuçlu Kek Karışımı’nı un, galeta unu, su, sıvı yağ ve ceviz içi ile birlikte bir kap içerisinde karıştırmanız yeterli olacaktır. 

2. Keki Pişirin


Hazırlamış olduğunuz kek karışımını margarin ile yağlamış olduğunuz tepsiye dökün ve karışımın tepsiye eşit bir şekilde dağıldığından emin olun. Ardından önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında ortalama 30 - 35 dakika kadar pişirin. 

3. Tatlı Şerbetinin Kıvamını Ayarlayın


Kıbrıs Tatlısı’nın tabanını oluşturacak kekiniz pişerken bir yandan da şerbeti hazırlamaya başlayın. Tarifin mükemmel olmasında önemli bir rol oynayan şerbetin ideal kıvamda olduğundan emin olun. Sıcak şerbeti, pişen ve ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine üzerinde döküp şerbeti iyice emmesi için kekinizi dinlendirin. 

4. Muhallebiyi Hazırlayın


Kıbrıs Tatlısı’nın tabanını dinlendirmeye bıraktıktan sonra muhallebi yapımına başlayabilirsiniz. Muhallebi için ilk önce Pakmaya Damla Sakızlı Muhallebi ile Hindistan cevizini 200 ml soğuk süt ile karıştırın. Ardından muhallebili karışımı, kaynatmış olduğunuz 800 ml süte ekleyip muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırın.

5. Tatlıyı Servise Hazır Hale Getirin


Muhallebiyi tepside şerbetini emen kekin üzerine eşit bir şekilde dağıtın. Artık Kıbrıs Tatlısı’nı dekore etme aşamasına geçebilirsiniz. Bu noktada Hindistan cevizi ve taze meyvelerden yararlanabilirsiniz. Son olarak dilimleyerek tatlıyı müşterilerinize servise hazır hale getirin.

Müşterilerinizin beğenisini kazanacak diğer tatlı tarifleri için ise buraya tıklayın.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN