GüncelDemo Talebi

Pasta Şefleri İçin Tüm İncelikleriyle Makaron Yapımı

Namı dünyanın birçok yerine yayılmış olan makaron, ülkemizde de çok sevilen bir tatlı türü. Tam da bu nedenle birçok pastane, kafe ve restoran menüsünü süsleyen makaron yapımı ise günümüzde artık her pasta ve tatlı şefinin bilmesi gereken tariflerden. 

Çikolata dolgulu, meyveli, Antep fıstıklı ve daha birçok çeşidi bulunan makaron, her ne kadar zorlu bir reçeteye sahip olmasa da orijinal lezzet ve dokuyu yakalamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. 

Buradan yola çıkarak biz de pasta şeflerinin buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak, sizler için makaron yapım aşamalarını ve enfes makaronlar hazırlamanın inceliklerini paylaşacağız. 

5 Adımda Makaron Yapımı

Giderek daha yaygın olarak tüketilen makaron adlı kurabiyelerin en doğru adreslerinden biri haline gelmek için başta da belirttiğimiz gibi makaron yapım aşamalarına püf noktalarıyla birlikte hakim olmak önemli. 

İşte dünya mutfağının en sevilen tatlarından dışı çıtır, içi yumuşacık makaronlar için gereken temel malzemeler:

Makaron Malzemeleri

●    1 kg Pakmaya Makaron Karışımı
●    200 g su
●    İstenen renkte gıda boyası

Makaron Tarifi

1. Öncelikle 2 g gıda boyasını 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak çözünmesini sağlayın.
2. Ardından gıda boyalı su içerisine Pakmaya Makaron Karışımı’nı ilave edin.
3. İyice özdeşleşmesi için tüm karışımı 4-5 dk boyunca mikser yardımıyla çırpın.
4. Makaron harcını krema sıkma torbasına ekleyin ve harcı fırın tepsisine istediğiniz boyutta sıkarak makaronlarınızı hazırlayın.
5. Makaronları 120 °C’de 20-25 dk boyunca pişirin. Piştikten sonra dilerseniz soğuyan makaronları enine kesip arasına krema dolgusu ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Farklı renklerde ve farklı iç dolgu malzemesi ile lezzetlendirilen makaronlar hazırlamak için ise renkli makaron yapımı aşamalarına göz atabilirsiniz.

Makaron Yapımının Püf Noktaları


Tarif aşamalarından da anlaşılacağı gibi makaron yapımı, Pakmaya Makaron Karışımı sayesinde oldukça zahmetsiz ve pratik bir süreç. Ancak müşterilerinizi hayran bırakacak makaronlar için dikkat etmenizde fayda olacak birkaç noktadan da bahsetmemiz gerekiyor.

Bu anlamda ilk olarak, farklı tatlar denemek için tercih edebileceğiniz meyveli dolgu ve dolgu kremalarının makaron rengi ile uyumlu olmasına önem vermenizi tavsiye ederiz. Aksi halde renginden dolayı aroması ile ilgili fikir yürüten ve beklentiye giren müşterilerinizi yanıltmak, olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Benzer şekilde, farklı aromaları birlikte kullanmaya karar verdiğinizde mutlaka birbirine uyacak aromalar tercih etmelisiniz. Daha önce bir arada kullanarak denemediğiniz farklı aromaları birlikte kullanmak, kimi zaman beklenmedik sonuçlar çıkmasına yol açabiliyor. 

Öte yandan hazırlamış olduğunuz makaron harcını fırın tepsisine sıktıktan sonra içlerindeki hava kabarcıklarını patlatmanız gerektiğini de mutlaka belirtmeliyiz. Çünkü makaron harcını sıkma torbası aracılığıyla sıkarken ister istemez hava kabarcıkları oluşuyor ve bu kabarcıklar makaronlar pişerken çatlamaya yol açıyor. Bu da tabii ki makaronların o albenili görüntüsünün bozulması anlamına geliyor.

Hava kabarcıklarını dağıtmak için ise makaron hamurunu fırın tepsisine sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha birkaç defa vurmanız yeterli olacaktır. Eğer hala kabarcık olduğunu gözlemliyorsanız, bir kürdan yardımıyla kabarcıkları patlatabilirsiniz. 

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN