GüncelDemo Talebi

Pasta Ustalarına Özel 6 Adımda Elmalı Turta Yapımı

Pasta ve tatlı ustalarının emeği ile ortaya çıkan hemen her lezzet nefis olsa da bazı tatların yeri ayrıyken uygulaması ise bilgi birikimi, ustalık ve beceri gerektirebilir. Elmalı turta yapımı da sözünü ettiğimiz, pastane vitrinlerinin çokça rağbet gören pasta çeşitleri arasında yer alıyor. 

Fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak biz de, içeriğimizde hem göze hem de damağa hitap edecek nefis elmalı turtalar yapabilmeniz için bilmeniz gereken sırları sıralıyoruz.

Adım Adım Tam Ölçülü Elmalı Turta Yapımı 

Hayır demesi en zor olan pasta çeşitleri arasında ilk sıralarda yer aldığını düşünürsek artık tüm pasta şeflerinin elmalı turta yapımı ile ilgili gerekli bilgilere sahip olması büyük önem taşıyor. 

Müşterileriniz için ağızda dağılan müthiş hamurunun, karşı konulması zor elma lezzeti ile mükemmel bir uyum oluşturduğu elmalı turtalar hazırlayabilmek ise elbette zaman, ustalık ve beceri gerektiriyor. 

O halde sözü daha fazla uzatmadan dünyanın pek çok ülkesinde sevilerek tüketilen, pastane vitrinlerini süsleyecek nefis elmalı turta yapımı ile ilgili bilmeniz gerekenleri sıralayalım… 

Elmalı Turta Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

●    500 g un 
●    250 g margarin ya da tereyağı 
●    2 adet yumurta 
●    150 g Pakmaya Pudra Şekeri 
●    5 g Pakmaya Şekerli Vanilin
●    Yarım limon kabuğu rendesi 

Elmalı Turta İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

●    750 g yeşil elma 
●    50 g tereyağ 
●    75 g esmer şeker 
●    50 g kırık badem 
●    50 g kırık ceviz 
●    1 çay kaşığı tarçın 

Yapılışı: 

Müşterilerinizde hayranlık uyandıracak nefis elmalı turtalar hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri bir araya getirdikten sonra yapım aşamalarına geçebiliriz. 

1. Adım: Elmalı turta yapımına başlarken ilk olarak turta hamuru için ihtiyacınız olan malzemelerin tümünü hamur yoğurma makinesinde yoğurun ve streç filme sararak yarım saat boyunca +4 derecede dinlendirin.
2. Adım: Turta hamuru dinlenirken elmalı turtanın iç harcını hazırlamak için önce yeşil elmaları soyarak küp küp doğrayın. Ardından iç harç için gereken diğer malzemelerle birlikte orta ateşte soteleyin.
3. Adım: Hamuru 0,5 cm kalınlığında bir merdane ile açtıktan sonra turta kalıbınızın içerisine yerleştirin. Sonrasında kalıbın içerisine hazırladığınız elmalı iç harcı geniş bir şekilde yayın.
4. Adım: Bir sonraki adımda ise iç harcın üzerine şeritler halinde açtığınız turta hamurunu ekleyin.
5.  Adım: Hazırladığınız elmalı turtayı, önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında yaklaşık 35 ila 40 dakika boyunca pişirin.
6. Adım: Bu süre tamamlandıktan sonra elmalı turtayı fırından alın ve üzerine Pakmaya Pudra Şekeri ekleyerek süsleyin. 

Pasta Şeflerinin Elmalı Turta Yapımı İle İlgili Bilmesi Gerekenler


Kokusuyla büyüleyen, lezzetiyle kendine hayran bırakacak elmalı turtalarınızın müşterileriniz tarafından beğenilmesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç önemli ayrıntıyı da atlamamak gerekiyor. 

Bildiğiniz gibi elmalı turta ilk olarak görünümü ile dikkat çeken bir pasta çeşidi. Görüntüsünde bozulmalar olan bir elmalı turta ise müşterilerinizin ilk bakışta olumsuz fikirler yürütmesine neden olabilir. Bu nedenle hamurun fırında kabarmaması adına tabanını çatalla delerek bozulmasını önleyebilirsiniz. 

Bunun yanı sıra elbette elmalı turta tarifinin ölçülerine ve yapım aşamalarına sadık kalmanız da dikkat edilmesi gereken temel noktalar arasında yer alıyor. 

İçeriğimizde siz değerli pasta şeflerimiz için elmalı turta yapımı için ihtiyacınız olan malzemeleri ve uygulamanız gerekenleri paylaştık. Pastane vitrinlerinizi alternatif tatlı çeşitleri ile zenginleştirmek isterseniz, “Tatlı Menüsünün Favorisi Olacak Tiramisu Nasıl Yapılır?” başlıklı içeriğimize göz atarak müşterileriniz için lezzetli mi lezzetli tiramisular hazırlayarak kalplerini kazanabilirsiniz.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN