GüncelDemo Talebi

Profesyonel Dolgu Kreması Yapımı ve Püf Noktaları

Hem lezzeti hem de görüntüsü ile profesyonel pastalar yapmak için rahatlıkla kullanabileceğiniz dolgu kreması, doğru bir şekilde kullanıldığı zaman dikkat çekici lezzetler elde etmeyi mümkün kılıyor. Kremanın yapısı nedeniyle ürünün kullanıldığı ortamın bile önemli olduğu bu ürünleri doğru lezzetler ile bir araya getirmek de çok önemli. Ekler, Alman pastası, profiterol, kek, kruvasan, pasta ya da tart gibi tatlıların dolgusunda kullanılan dolgu kremaları ile farklı lezzetler yapmak mümkün.

Dolgu Kreması Çeşitlerini Buluşturabileceğiniz Lezzetler

Pakmaya meyveli dolgular ve dolgu kremaları ürün yelpazesinde oldukça fazla seçenek bulunuyor. Pastacılıkta en çok tercih edilen dolgu kreması çeşitleri arasında yer alan kakaolu, vanilya aromalı ya da karamel aromalı kremaların yanı sıra vişne parçacıklı, elma parçacıklı, frambuaz parçacıklı, limon parçacıklı, portakal parçacıklı, incir parçacıklı özel lezzetler de yer alıyor. Meyve parçacıklı seçenekler kremanın yanı sıra ek dolgular kullanmak isteyenler için farklı lezzet katmanlarını buluşturma yöntemi olarak öne çıkıyor.

Vanilya Aromalı Dolgu Kreması

Vanilya dolgu kremasını kırmızı meyveler, file badem, fındık ya da Antep fıstığı ile birleştirerek farklı lezzetler elde etmek mümkün. Dilerseniz hazır olarak frambuaz ya da vişne parçalı Pakmaya dolgu kreması seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Pakmaya Vanilya aromalı dolgu kreması hem baz dolgu malzemesi olarak kullanılabilirken hem de krem peynir ile birleştirilerek daha mayhoş bir dolgu malzemesi olarak da tercih edilmektedir.

Krem peynir ve vanilya aromalı dolgu kreması ile elde edilen baz krema hafif bir mayhoşluğa sahip olduğu için şekerli hem de ekşi lezzetler ile buluşturularak farklı lezzetler elde edilebilir. Limon, çilek, kurabiye, mereng, kivi parçacıkları ile karıştırılarak kendine has tatlar ortaya çıkarılabilir.

Kakaolu Dolgu Kreması

Kakaonun kendine has yoğun lezzetini kullanarak hem tatlı hem de ekşi tatları başarılı bir şekilde ön plana çıkarmak mümkün. Pakmaya Kakaolu dolgu kreması frambuaz, vişne, nuga, krokan, fındık ya da badem gibi lezzetler ile buluştuğu zaman yoğun bir lezzet elde edilebiliyor.

Sık kullanılan dolgu kreması seçeneklerinin yanı sıra farklı lezzetler elde etmek için pastacılıkta herhangi bir sınır olmadığını unutmamak gerekir. Taze meyveler, kuru meyveler, kuruyemişler, kurabiye ya da mereng gibi kendine has çıtırlığa sahip pastacılık lezzetleri dolgularda istenildiği şekilde kullanılabilir.

Dolgu Kreması Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dolgu kreması doğru ortamda kullanıldığı takdirde özellikle pasta katmanlarının arasında dışarı çıkmayan bir yapıya sahiptir. Naked Cake (Çıplak kek) tariflerinde dolgu kreması kullanılacağı zaman kekin sınır hatlarından biraz uzakta çalışmak gerekebilir. Aşırı sıcak günlerde servis edilecek ya da teslim edilecek kremalı tariflerde katman sayısını ve kalınlığını iyi ayarlamak gerekir.

Dolgu kremasının kendine has yoğunluğunu kaybetmemesi için karışıma taze meyve ekleneceği zaman dikkat edilmelidir. Bu noktada risk almamak için  suyunu çok bırakmayan meyvelerin parçacıkları kullanılabilir. Eğer vişne, frambuaz gibi sulu meyveleri dolgu kremasına eklemek istiyorsanız Pakmaya Frambuaz Parçacıklı Meyveli Dolgu seçenekleri tercih etmek tariflerin çok daha güzel bir görünüme sahip olmasına yardımcı olacaktır.

Dolgu kremasında kullanım alanına göre miktar kararı vermek önemlidir. Dolgu kremasının kalınlığının pandispanyanın kalınlığına oranla 0.5, 0.75, 1 ve 2 santimetreye kadar kalınlıkta olarak dolgu kreması kullanılabilir. Havuçlu kek gibi pandispanyaya kıyasla daha ağır bir keki olan pastalarda dolgu kremasının kalınlığının 0.5 santimetreyi aşmaması tavsiye edilir.

Dolgu kremasını kullanırken dolgunun çok fazla karıştırılmaması önemlidir. Bu dolgunun kıvamının yumuşamasına neden olur. Krema ne çok katı ne de çok akışkan olmalıdır.

Dolgu kreması ile pasta hazırlarken kremadan bir parçayı pastanın tabanına sürmek pastanın sabitliğini sağlamak açısından önemlidir. Ayrıca indüksiyonlu fırınlar haricinde pişirilen pandispanyalar kabarabilir, çatlayabilir ya da yukarıya doğru yükseklik farklılıkları olabilir. Bu durumda pandispanyanın altını en üst tabakada kullanmak daha pürüzsüz bir görünüm elde etmeyi sağlar. İstenirse pastanın üzerini dolgu kreması kullanmadan önce tıraşlayarak da düzleştirme yapılabilir.

Dolgu kreması ile birlikte meyve kullanılacağı zaman meyvenin suyunu bırakması için beklemek gerekir. Eğer meyveler suyunu krema ile temas ettikten sonra bırakırsa bu durum kremanın yoğunluğunu değiştireceği için sorun yaratabilir.

Eğer pasta süslemede pastanın dış duvarları kaplanacaksa düzgün bir görünüm elde etmek için pandispanyanın üst yüzeyinin kenar hizasına şerit halinde dolgu kreması sürerek meyvelerin ya da iç malzemelerin dışarıya taşmaması için bir duvar oluşturulur. Bu sayede dış kaplamanın bozulması engellenir. Eğer naked cake (Çıplak kek) tarzında bir pasta yapılacaksa kullanılacak meyvelerin pastanın dışından görünmesi tercih edilebilir. Bu durumda çilek, vişne, frambuaz gibi görüntüsü ile dikkat çeken meyveler tercih edilebilir. Çilekleri kalp şeklinde keserek aralıksız dizmek, diğer meyveleri de yatay olarak iki kat arasını çok fazla yükseltmeden kullanmak ve ortada kalan kısmı dolgu kreması ile doldurarak iki kat arasında boşluk kalmamasını sağlamak gerekir.

Pişirme ya da dondurma gibi üretim aşamalarının yer aldığı tarifleri uygularken kullanılacak dolgu kremasının bu tür işlemlere uygun olmasına dikkat edilmelidir. Eğer dolgu kreması pişirme işlemine uygun değilse, ısı ile temas ettiğinde krema bozulabilir. Dondurma işlemine uygun olmayan kremalar dondurulduktan sonra çözülme sürecinde kesilebilir, sıvı ve katı formlarda ayrışabilir. Bu da hem görüntünün hem de lezzetin bozulmasına neden olur.

Karlı Yeni Yıl Pastası Tarifi

Dolgu kremasının ön plana çıktığı lezzetlerden birisi ile yeni yıl hazırlıklarına tatlı bir başlangıç yapmak mümkün.

Malzemeler

Kek İçin:

1 su bardağı buğday onu unu

1/2 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu

5 adet yumurta sarısı

5 adet yumurta beyazı

70 g toz şeker

20 g kakao

Dolgu İçin:

Pakmaya Kakaolu Dolgu Kreması

1 su bardağı kestane şekeri

1 su bardağı Pakmaya Bitter Damla Çikolata

Süsleme İçin:

2 su bardağı süt

1 paket çikolatalı süt

50 g bitter çikolata

3 yemek kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri

İsteğe göre şekerleme

Yapılışı

Kek hamurunu hazırlamak için önce yumurta beyazı ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sonra yumurta sarıları karışıma eklenir. Elde edilen karışım üzerine un, hamur kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir. Bir spatula yardımı ile yavaşça homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırılır.

Kek hamuru yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülür. Önceden 200oC’de  ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 8 dakika pişmeye bırakılır.

Kek ılındıktan sonra dolgu kreması sürülüp üzerine kestane şekerleri ve damla çikolata dökülür ve kek rulo haline getirilip buzdolabında soğumaya bırakılır.

Kek soğurken 2 su bardağı süt ile çikolata sosu bir tencerede karıştırılıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra kıvam alan sosun içerisine bitter çikolata eklenir. Soğuyan kekin üzerine kıvamlı çikolata sosu sürülür.

Kek çikolata sosunu çektikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Pudra şekerini serpmek için ince delikli bir süzgeç kullanarak kar görüntüsü elde edilebilir. Son olarak pasta yeni yıl süslemeleri ya da çeşitli şekerlemeler ile tamamlanarak servis yapılır.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN