GüncelDemo Talebi

Son Günlerin Vazgeçilmez Ekmeği: Sarı Buğday Ekmeği Hakkında Tüm Fırıncıların Bilmesi Gerekenler

Fırın raflarındaki ekmek çeşitlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Dünyanın farklı köşelerinden gelerek fırın raflarında kendine yer bulan yepyeni ürünlerin yanı sıra, Anadolu’nun farklı köşelerinde büyüklerimiz tarafından uzun yıllardır yapılan bazı ekmekler de fırınlarda yavaş yavaş kendine yer bulmaya başladı. Sarı buğday ekmeği de bu lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.Siz fırıncılarımız için sarı buğday ekmeğinin yapım aşamalarını, püf noktalarını, faydalarını ve sarı buğdayın fırın raflarında nasıl farklı şekillerde kullanılabileceğini derledik.

Sarı Buğday Nedir?

Günlük dilde makarnalık buğday olarak da bilinen sarı buğday, çok iri taneli ve uzun boylu bir buğday türüdür. Beyaz, açık sarı, sarı, kırmızı, kehribar ve esmer renkte olmak üzere farklı renklerde karşımıza çıkan bu buğday türüne ayırt edici özelliğini kazandıran ise tohumudur. Çünkü sarı buğdayda taneye rengini veren dış kabuk değil, tohum kabuğudur. Tanenin rengi, buğdayın hangi ürünün kullanımı için uygun olduğu hakkında da belirleyici niteliktedir. Genellikle makarna üretiminde koyu renkli tohumlar kullanılırken, ekmek üretimi için kullanılan buğdayın daha açık renkli tohumlu buğday olmasına dikkat edilir.

Neden Sarı Buğday Tüketilmeli?

Sarı buğday doğal bir şekilde üretilen ve üretimi esnasında gübre kullanılmayan bir buğday türüdür. Bu nedenle de yüksek kaliteli ve oldukça sağlıklı bir üründür. Bunların yanı sıra sarı buğday unu, su değirmenlerinde öğütülerek elde edilir ve kolay işlenebilen bir buğday türü durumundadır. Bu da kullanımını kolaylaştırır. Ekmek yapımında kullanıldığında ise ekmeğe hem farklı bir renk verir hem de lezzeti yoğunlaştırarak damakta farklı bir tat bırakır.

Sarı Buğday Ekmeğinin Faydaları Nelerdir?

Bu yüksek kaliteli buğday türünden elde edilen ekmeklerin insan sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Tam da bu sebeple her geçen gün daha fazla insan bu lezzetli ve sağlıklı ekmek türünü tercih etmeye başladı. Bu faydaların bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz: -Bağışıklık sistemini güçlendirir. -Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur. -Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir. -Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.

Sarı Buğdayı Ekmek Yapımında Nasıl Kullanabilirsiniz?

Pakmaya Sarı Buğday Premiksi ile standart ve lezzetli ekmekler yapabilirsiniz. Konsantre olarak oluşturulan reçetesi ve düşük kullanım dozu, fırıncılarımıza avantaj sağlamaktadır.

Daha Yumuşak Ekmekler

Bu ürün, içerisinde kullanılan durum buğdayı ve ekmek geliştiricileri sayesinde ekmeklerin daha yumuşak olmasını sağlar. Sarı buğday ekmek karışımında makarna üretiminde kullanılan durum buğdayının kullanılması sarı buğday ekmeğine özgü sarı rengin  elde edilmesine katkı sağlar.

Daha Hacimli Ürünler

Sarı buğday kullanımıyla ilgili fırıncılarımızın en büyük çekincelerinden biri de makarnalık buğday unu kullanımından kaynaklanabilecek olan hacim kaybıdır. Ancak durum buğdayı kullanılan Pakmaya sarı buğday ekmeği premiksi bu olumsuzluğun önüne geçmektedir.

Sarı Buğday Ununu Farklı Ürünlerinizde Kullanabilirsiniz

Sarı buğday unu ve muadil karışımları sadece ekmeklerde değil, daha farklı ürünlerin hazırlanmasında da rahatlıkla kullanılabilir. Bazlama, tava ekmeği ve pide ekmekleri bu ürünlerden sadece bir kaçıdır.

Peki Sarı Buğday Ekmeği Nasıl Yapılır?

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN