GüncelDemo Talebi

Ustalara Özel Pizza Hamuru Tarifi ve Pizza Yapımının Püf Noktaları

İtalyanların meşhur lezzeti pizza, ülkemizde de en sevilen lezzetlerinden. Tabii ki pizza severleri etkileyecek ve beğenilerini kazanacak bir pizza için öncelikle mükemmel bir hamur hazırlamak gerekiyor. İyi bir pizza hamuru nasıl yapılır sorusunu ise mayanın uzmanı ve sektörün öncüsü Pakmaya yanıtlıyor.

Yalnızca ustaların buluşması noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası’nda bulabileceğiniz  pizza hamuru tarifi, ince ve kalın hamurlu pizza severler için iki ayrı başlıkta inceleniyor. Ayrıca içeriğimizde pizza yapımına dair bilmenizde fayda olan noktaları da bulabilirsiniz.
 

İnce Hamurlu Pizza İçin Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Bazı müşterileriniz olabildiğince ince hamur pizza tercih edecekleri için onları hayal kırıklığına uğratmayacak pizzalar yapabiliyor olmanız önemli. Bu doğrultuda ilk olarak ince hamurlu pizza tarifi için malzemeleri hazırlamanızda fayda var. İnce pizza hamuru için gereken malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

●    1 kg un
●    15 g tuz
●    50 g sıvı yağ
●    20 g Pakmaya Yaş Maya
●    550 g su
●    30 g şeker
●    10 g Pakmaya eka-soft Ekmek Geliştirici

Peki ince pizza hamuru nasıl yapılır? Müşterilerinizin tadına doyamayacağı pizzalar hazırlamak için gereken pizza hamuru malzemelerini elinizin altında hazır bulundurduysanız tarif aşamalarına geçebiliriz.

1. Adım: Pizza hamuru için kullanacağınız tüm kuru malzemeleri özdeşleşene kadar mikser kazanda karıştırın.
2. Adım: Kuru malzemeler iyice karıştıktan sonra sıvı malzemeleri de karışıma ekleyin. Unun kalitesine göre bu aşamada su miktarını 650 grama kadar kademeli olarak yükseltebilirsiniz.
3. Adım: Pizza hamurunu yavaş devirde 2-4 dakika boyunca, hızlı devirde ise 8-12 dakika yoğurun. 
4. Adım: Müşterilerinizin afiyetle yiyeceği bir pizza için hazırlamış olduğunuz pizza hamurunu artık dinlendirebilirsiniz.

Kalın Hamurlu Pizza İçin Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?

Kimilerinin de kalın hamurlu pizza yemekten hoşlandığı göz önünde bulundurulduğunda müşteri memnuniyeti için kalın hamurlu pizza için gerekli olan pizza hamuru tarifimizi de dikkate almanızda fayda var. Kalın hamurlu pizzalar için gereken malzemeler:

●    1 kg un
●    20 g tuz
●    50 g sıvı yağ
●    40 g Pakmaya Yaş Maya
●    550 g su
●    50 g şeker
●    1 yumurta

İnce bir pizza hamuru için gereken malzemelerden farklı olarak, ekmek geliştirici yerine yumurta kullanacağınız bu pizza hamurunda tarifi için bazı malzemelerin miktarlarının da değiştiğini belirtmiş olalım. Kalın pizza hamuru nasıl yapılır sorusunun yanıtını ise aşağıda bulabilirsiniz: 

1. Adım: Kuru malzemeleri karıştırın.
2. Adım: Birbiri ile özdeşleşen malzemelere sıvı malzemeleri de ekleyin. Unun kalitesine göre su miktarını 650 grama kadar yükseltin.
3. Adım: Pizza hamurunu yavaş devirde 2-4 dakika, hızlı devirde ise 8-12 dakika yoğurun. 
4. Adım: Hamuru dinlendirdikten sonra pizza yapımına geçebilirsiniz.

İyi Bir Pizza İçin Önem Verilmesi Gerekenler Nelerdir?

Pizzanın lezzeti, üzerindeki malzemeler kadar pizza hamuruna da bağlıdır. Bu nedenle öncelikle pizza hamurunu hazırlarken doğru malzemeleri kullanmanız ve hamuru iyice dinlendirmeniz gerekmektedir. Dinlendirilmiş bir pizza hamuru, iyi bir şekilde mayalandığı için kabarıp güzelce kızaracak ve rahatlıkla çiğnenebilecek yapıda olacaktır.

İştahları kabartan bir pizza için görüntü son derece önemlidir. Bunun için ise tüm üst malzemelerin pizza üzerine eşit bir şekilde yerleştirilmesini tavsiye ederiz. Malzeme yerleşiminin ardından fırına verdiğiniz pizzanın hem altının hem de üstünün homojen bir şekilde piştiğinden emin olmalısınız. 

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN