GüncelDemo Talebi

Fırın Ustalarının Yumuşak Poğaça Yapım Sırları

Pamuk gibi yumuşak poğaçalar yapmak hiç şüphesiz ki ustalık ister; ustalık ise elbette deneyim gerektirir. Fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak biz de deneyimli fırın ustalarının poğaça yapım sırlarını sizler için bir araya getirmek istedik.

Siz de müşterilerinizin kalbini yumuşatacak puf puf poğaçalar yapmak istiyorsanız, raflarınızda mutlaka yer alması gereken bu poğaçaları yaparken önem vermeniz gereken detayları incelemenizde fayda var. Peki fırın ustalarının yumuşak poğaça yapım sırları nelerdir?

Puf Puf Kabaran Yumuşak Poğaçaların Püf Noktaları

Fırın ustalarının elinden çıkan hemen her lezzet, müşterilerin beğenisini topluyor. Bunda tabii ki ustalara özel lezzet sırları büyük bir rol oynuyor. Kimsenin reddedemeyeceği bir lezzet olan yumuşak poğaçalar da yine ustaların uzun yıllardır başarıyla yaptığı ürünlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Fırın ustalarına göre yumuşak poğaça yaparken birkaç noktaya dikkat etmek, hem dokusu hem de kokusuyla harika lezzetlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. İşte usta işi yumuşak poğaça yapmanın 5 püf noktası...

1. Malzeme Kalitesine Dikkat Edilmeli

Poğaçaların sert olmaması için kullanılacak malzemelerin kalitesi büyük önem taşıyor. Kaliteli malzemeler, hamur kalitesini ve tabii ki ürün yumuşaklığını önemli ölçüde etkiliyor. Bu nedenle kullanacağınız ürünlere dikkat etmenizi tavsiye ederiz. 

Pakmaya Mayalı Poğaça Harcı, bu noktada fırın ustalarının malzeme kalitesine gözü kapalı bir şekilde güvenerek yalnızca hamur işlerine odaklanmalarına yardımcı oluyor. Üstelik mayalı poğaça harcı, ek kabartıcı kullanmadan muhteşem bir şekilde kabarmış, yumuşacık poğaçalar yapmayı mümkün kılıyor.

2. Hamur Malzemeleri Oda Sıcaklığında Olmalı

Hamur işlerinin ideal kıvamı alması, hamuru yaparken kullanılacak malzemelerin ısısı ile doğrudan ilişkili. Bu nedenle buzdolabından çıkarılan malzemelerin öncelikle oda sıcaklığına gelmesini beklemek gerekiyor. Böylece hamura karışmak için hazır hale gelen malzemeler ile hamurun ideal yapıya kavuşmasına ve dolayısıyla poğaçaların istenilen yumuşaklıkta olmasına zemin hazırlanmış oluyor.

3. Hamur İdeal Kıvama Gelene Kadar Yoğrulmalı

Yumuşak poğaça yapmanın en önemli püf noktalarından biri de hamurun yeteri kadar yoğrulmasıdır. Peki poğaça hamurunun ne kadar yoğrulması gerekmektedir? 

Tüm hamur malzemelerinin birbiri ile iyice karışması ve hamurun homojen hale gelmesi için ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulmasında fayda var. Böylece poğaça hamuru çok daha kolay bir biçimde şekillendirilebilecektir. Ayrıca bu sayede poğaçalar mükemmel bir şekilde kabaracak ve adeta pamuk gibi yumuşacık olacaktır.

4. Poğaça Hamuru Yeteri Kadar Dinlendirilmeli

Poğaça hamurunu güzelce yoğurduğunuzu düşünüyorsanız, artık hamuru dinlendirme vakti de gelmiş demektir. Poğaçaların piştikten sonra yumuşak olmasını sağlayan bu detaya göre hamurun düzgün bir şekilde mayalanması için bir kabın içerisinde, üzeri hafif nemli bir bez ile örtülerek bir süre dinlendirilmesi gerekmektedir.

Nemli bez, hamurun dinlenme sırasında kurumasının önüne geçecektir. Poğaça hamurunuzun yeteri kadar dinlendiğini ise kabarıp büyüyerek hacminin artmasından anlayabilirsiniz. 

5. İç Harcı Önceden Hazırlanmalı

Yumuşak poğaça lezzetine bir de iç harcı ekleyerek raflarınıza çeşit katmak istiyorsanız, iç harcını poğaça hamurundan önce hazırlamanız yararınıza olacaktır. Böylece poğaçalar şekillendirilmek için hazır hale geldiğinde soğuyan iç harcını kullanabilirsiniz.

İç harcının sıcak olması, poğaça hamurunu yumuşatıp yapısını bozacağından istediğiniz gibi sonuçlar elde etmeniz pek mümkün olmayacaktır. Bu nedenle poğaçaları yapmaya, iç harcını hazırlayarak başlamanızı tavsiye ederiz.

Tüm bunlara ek olarak, raf ömrü uzun poğaçaların yapım sırlarını öğrenmek için de buraya tıklayabilirsiniz.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN