GüncelDemo Talebi

Fırıncılara Özel Tam Buğday Ekmeği Yapımı ve Püf Noktaları

Tam buğday ekmeği, son yıllarda sağlıklı beslenme trendinin ön plana çıkmasından dolayı müşterilerin en çok tercih ettiği geleneksel ekmek çeşitlerinden biri haline gelmiştir. Bu da doğal olarak fırınlarda tam buğday ekmeğine olan talebin artmasına yol açmıştır. 

Adından da anlaşılacağı üzere tam buğday ekmeğinin ana malzemesi, rafine edilmemiş buğdayın olduğu gibi öğütülmesiyle elde edilen tam buğday unudur. Buradan yola çıkıldığında bu ekmeğin sağlık için pek çok faydası olduğunu belirtmek hiç de yanlış olmayacaktır.

Ancak elbette müşterilerin bu ekmeği asıl tercih nedeni, kendine has lezzetidir. Eğer siz de fırın raflarınızda tam buğday ekmeğine yer vermek ve müşterilerinizi cezbetmek istiyorsanız, yapım aşamalarını ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. 

Raflarda Geleneksel Bir Tat: Tam Buğday Ekmeği Tarifi

Tam buğday ekmeğinin giderek daha popüler hale geldiği rahatlıkla gözlemlenebilir. Pakmaya farkıyla müşterilerinizin gönlünde taht kuracak tam buğday ekmekleri yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler ve tarif detayları ise şu şekilde sıralanabilir:

    • 1 kg Pakmaya eka-tahıl Köy Ekmeği Karışımı
    • 50 g Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Köy
    • 13 g tuz
    • 620-670 g su

Malzemeleri hazırladıktan sonra tam buğday ekmeği yapılışı için artık hazırsınız. Buna göre ekmek hamurunu hazırlamak için tuz hariç tüm malzemeleri kazana alıp önce yavaş, sonra hızlı devirde yoğurun. Daha sonra tuzu ilave edip birkaç dakika daha hızlı devirde yoğurun. 

30-45 dakika dinlendirdiğiniz tam buğday ekmeği hamurunuzu artık istediğiniz gramajda kesip şekil verebilirsiniz. Son olarak hamurlara şekil verip 45 dakika fermantasyona bıraktığınız ekmek hamurlarını pişirip satışa hazır hale getirebilirsiniz. Tam buğday ekmeğinin daha detaylı tarifine buraya tıklayarak ulaşabilmeniz mümkün.

Tam Buğday Ekmeği Yapımının Püf Noktaları

Daha önce de belirttiğimiz gibi her fırında üretilen tam buğday ekmeği, müşterilerin beklentileri ile örtüşmeyebiliyor. Çünkü doğru malzemeleri kullanmak kadar önemli ipuçlarını da kaçırmadan tarifi uygulamak gerekiyor. İşte herkesi kendine hayran bırakacak tam buğday ekmekleri için püf noktaları…

Tarifi Birebir Uygulayın

Kimi zaman daha pratik olabilmek adına tarifte belirtilen oranlara bağlı kalmaya gerek duyulmayabiliyor. Bu da ne yazık ki her seferinde ideal lezzeti ve kabarıklığı yakalamayı engelliyor. Denenmiş ve başarısı kanıtlanmış tam buğday ekmeği tarifinde belirtilen malzemeleri, verilen oranlarda kullanıp yapım aşamalarını birebir takip ettiğinizde ise her defasında en güzel sonuçlara ulaşabilirsiniz.

İlave Ürün Kullanımına Gerek Olmadığını Göz Önünde Bulundurun

Pakmaya tarafından mutfak profesyonelleri için özel olarak geliştirilen Pakmaya Mayalı Ekmek Harçları, ekmek hamurlarını maya ve geliştirici ürünler ilave etmeye gerek duymaksızın kabartmayı mümkün kılıyor. Bu da fırın ustalarının çok daha verimli çalışabilmelerine olanak sağlıyor. 

Yukarıda verilen tam buğday ekmeği tarifini uygularken kullanacağınız Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Köy ürünü, aynı zamanda ekmeklerinize üstün bir lezzet katarak her seferinde lezzetiyle hayran bırakacak ürünler ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. Dolayısıyla ekmeklerinizi hazırlarken buna dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Pişen Ekmekleri Dilimlemek İçin Bekleyin

Bildiğiniz gibi bazen müşteriler ekmekleri satın alırken dilimlenmesini talep edebiliyor. Fakat henüz pişen ekmekleri dilimlerken ekmeğin içi hala hafif ıslak olacağından ideal incelikte dilimler kesmek zorlaşıyor. Bu nedenle pişen tam buğday ekmeklerinin kokusu her ne kadar cezbedici olsa da müşterilerinizin memnuniyeti için dilimlemeden önce yaklaşık 30 dakika dinlendirmenizi öneririz. 

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN