Müşterilerinizde Hayranlık Uyandıracak Çıtır Çıtır Simit Nasıl Yapılır?
Yüzyıllardır vazgeçilmeyen atıştırmalıklar arasında yer alan simit, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Kahvaltılarda ve öğle aralarında çayın yanına çok yakışan simidin elbette ki çıtır çıtır olanı makbul. Bu nedenle fırın ustalarının simit nasıl yapılır sorusunun tüm detaylarına hakim olmaları da büyük önem taşıyor.
Biz de Fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak, mis gibi kokusu ve çıtır hamuru ile müşterilerinizin beğenisini toplayacak simit yapımı ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları bir araya getirdik.
Çıtır Çıtır Simit Nasıl Yapılır?
Sabahları işe yetişmeye çalışanların, öğle aralarında lezzetli bir atıştırmalık arayanların ilk alternatifi olan simit, uzun yıllardan beri pastane ve fırın vitrinlerinin olmazsa olmazlarından bir tanesi. Müşterilerinizde hayranlık uyandıracak lezzetli mi lezzetli bir simit tarifi arıyorsanız içeriğimizi inceleyerek simit nasıl yapılır sorusunun yanıtına tüm ayrıntıları ile ulaşabilirsiniz.
Simit Malzemeleri
● 1 kg simitlik buğday unu
● 20 g tuz
● 20 g şeker
● 20 g sıvı yağ
● 20 g Pakmaya Yaş Hamur Mayası
● 500 g su
Adım Adım Simit Yapımı
1. Adım: İlk olarak malzemelerin tümünü mikserin içerisine alın ve 3 dakika boyunca yavaş, 8 dakika da hızlı devirde iyice yoğurun.
2. Adım: Hazırladığınız hamuru, daha önce yapışmaması için yağlamış olduğunuz tezgâhın üzerine alın ve burada yaklaşık olarak 10 dakika kadar mayalanması için bekletin.
3. Adım: Ardından hamurları keskin bir bıçak yardımıyla şeritler halinde eşit parçalara bölün.
4. Adım: Beklettiğiniz sırada hamurunuzun kurumaması için üzerine sıvı yağ sürün.
5. Adım: Bir sonraki aşamada ise kestiğiniz hamur parçalarının uç kısımlarını birleştirerek simit şekli verin.
6. Adım: Gerçek lezzetini kazanması için önce Pakmaya Simit Şerbeti’ne ardından da Pakmaya Susam’a bulayın.
7. Adım: Son olarak da hazırlamış olduğunuz simitleri bir tavanın üzerine dizin. Eğer buharlı ve döner fırın kullanıyorsanız 260 derecede, taş fırın kullanıyorsanız ise 230 derecede pişirebilirsiniz. Bu sayede hazırladığınız simitler çıtır çıtır ve ağızlara layık olacaktır.
Simit Yapımında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar
Kusursuz lezzete sahip simitler hazırlayarak müşterilerinizin beğenisine sunabilmeniz adına sizler için simit nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Simit yapımı oldukça kolay görünse de mutlaka dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor.
İlk olarak, daha lezzetli simitler için hamurun mayalanma süresine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Mayalanma süresini kısaltmak adına hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatabilirsiniz.
Simit yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer temel nokta ise hamurlara şekil verirken uçlarının birbiriyle tam anlamıyla birleştirilmesidir. Aksi takdirde hamurlarda açılma olacağından simidin şekli bozulabilir.
Öte yandan simitleri yüksek sıcaklıkta pişireceğiniz için pişirme süresine de dikkat etmek ve üzeri kızarana dek pişirmek gerekiyor.
Ayrıca simitleri tarifte yer alan ölçülere uygun olarak hazırlamanız da büyük önem taşıyor. Bu anlamda hem görünümüyle hem de lezzetiyle vitrinlerin favorisi olacak simit tarifi için buraya tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Eğer vitrin raflarınızda daha farklı simit çeşitlerine yer vermek isterseniz Fırınlar ve Pastaneler İçin Birbirinden Farklı 2 Simit Çeşidi başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.