GüncelDemo Talebi

Pasta ve Tatlı Ustalarına Özel Püf Noktalarıyla Donut Yapımı

Amerikalıların en çok tükettikleri tatlılardan biri olan donut, ülkemizde de beğeniliyor. Amerikan çöreği adı ile de anılan bu tatlı çörekleri Amerikanlar genellikle kahvaltıda tüketseler de donut Türkiye’de çoğu zaman gün içinde kahve yanında tatlı bir mola için tercih ediliyor. Hemen her çeşidi ilgi gören donut yapımı ise her pasta ve tatlı ustasının bilmesinde fayda olan püf noktaları içermektedir.

Pasta ve fırın ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak biz de bugün sizler için adım adım donut tarifi paylaşacağız ve donut yapmanın inceliklerine göz atacağız. İşte daire formu ve renkli süslemeleri ile dikkat çeken bu tatlı çöreklere dair bilmenizde fayda olan detaylar.

6 Adımda Donut Yapımı

 
Soslu, kaplamalı, ortası delik, iç dolgulu gibi çok farklı çeşitleri bulunan donut’ın hemen her hali ülkemizde severek tüketiliyor. Dolayısıyla tatlı seçeneklerini çeşitlendirmek isteyen pasta ve tatlı ustaları için donut’ın mükemmel bir seçim olabileceğini söyleyebiliriz. 

Ancak müşterilerin kalbini kazanacak, puf puf bir donut yapmanın da diğer birçok tatlı türü gibi birkaç püf noktası olduğunu hatırlatmış olalım. Söz konusu püf noktalarına geçmeden önce ise donut yapımı için ihtiyacınız olacak malzemeleri listeleyip daha sonra da adım adım donut tarifini inceleyebiliriz. 

Donut Malzemeleri

●    1 kg böreklik un
●    10 g Pakmaya Eka-Soft
●    80 g Pakmaya Yaş Hamur Mayası
●    12 g tuz
●    150 g toz şeker
●    100 g margarin
●    250 g yumurta
●    270 g su veya süt
●    Süsleme için Pakmaya Pudra Şekeri

Donut Tarifi

1. Görüntüsüyle ve lezzetiyle müşterilerinizin beğenisini kazanacak donut tatlıları hazırlamak için Pakmaya Pudra Şekeri dışındaki yukarıda verilmiş olan tüm malzemeleri miksere koyup yoğurmaya başlayın.
2. Malzemeler birbiriyle iyice özdeşleşip iyi bir donut hamuru elde ettikten sonra ise hamuru fermantasyona bırakıp mayalandırın.
3. Pakmaya Yaş Hamur Mayası sayesinde ideal kıvama ve kabarıklığa ulaşan donut hamurundan parçalar koparın. Bu parçaları donut kalıbı veya elinizle şekillendirin.
4. Şekil verdiğiniz hamurların üzerini örterek yeniden dinlendirin.
5. Dinlenmiş hamurları fritöze ilave edin ve 170 °C’de kızarmış yağda kızartın. Bu aşamada donut’ların her iki yüzünün de kızarmış olduğundan emin olmalısınız.
6. Kızarmış donut’ların üzerine pudra şekeri serperek servise hazır hale getirebilirsiniz.

Donut Yaparken Önem Verilmesi Gereken Püf Noktaları

Popüler tatlılardan biri olan donut, her geçen gün daha geniş kitlelerden tarafından keşfediliyor. Bu da pasta ve tatlı vitrinlerine yeni bir üye kazandırmak adına yeni bir fırsat anlamına geliyor. 

Fakat tabii ki müşterileri etkileyecek lezzette donut yapımı için yalnızca tarif aşamalarını bilmek yetmiyor; buna ek olarak donut yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları da öğrenmek gerekiyor.

Örneğin donut hamurunu elle şekillendirme yoluna gidiyorsanız, öncesinde ellerinizi yağlamadığınız takdirde hamura şekil vermenin oldukça zor olacağını bilmenizde fayda var. Diğer yandan kızartma yağını da olabildiğince bol kullanmanız yararınıza olacaktır. Böylece hacimli bir tatlı olan donut’ların çok iyi bir şekilde kızaracağından emin olabilirsiniz.

Yağın donut kızartmak için ideal kızgınlıkta olup olmadığını anlamak için ise donut hamurundan küçük bir parça koparıp yağda kızarıp yukarı doğru çıkmasını bekleyebilirsiniz. Eğer hamur yüzeye çıkmıyor, tam tersine dibe çöküyorsa yağınızın henüz istediğiniz kızgınlıkta olmadığı sonucuna ulaşabilirsiniz.

Tüm bu ipuçlarını dikkate alarak yapacağınız sade donut tarifine ek olarak dilerseniz dolgu kremalı donut tarifi, ekler soslu donut tarifi veya frambuaz aromalı donut tarifi ile de tatlı seçe-eklerinizi çoğaltabilirsiniz.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN