GüncelDemo Talebi

Ramazan Ayına Yakışır Tulumba Tatlısı İçin 5 Püf Noktası

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelmesi, ustalar ve şefler için de tatlı telaşının başlaması anlamına gelmektedir. Çünkü saray tatlılarının olmadığı bir Ramazan sofrası düşünülemez. Tulumba tatlısı ise müşterilerin Ramazan ayında en çok talep ettikleri şerbetli tatlılardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Tadını şerbetinden, damakları şenlendiren çıtırtısını hamurundan alan tulumba tatlısını yapmak ise hiç şüphesiz ki ustalık istemektedir. Her ne kadar pratik bir tarife sahip olsa da herkesin gönlünü fethedecek çıtır çıtır bir tulumba tatlısı için bazı noktalara önem vermek gerekmektedir. 

İşte profesyonel mutfakların vazgeçilmezi Pakmaya’nın ustalar ve şefler için bir araya getirdiği tulumba tatlısı yapımı püf noktaları...

1. Tulumba Tatlısının Şerbeti Nasıl Olmalı?


Şeker, su ve limon suyu ile hazırlanan tulumba tatlısı şerbetini, tarifin başında hazırlamakta fayda var. Böylece tulumba tatlıları pişerken şerbetin soğuması da mümkün olacaktır. Çünkü pişen tatlıları soğuk şerbetin içine koymak son derece önemlidir. Eğer sıcak tatlıyı, şerbet soğumadan eklerseniz, bu sefer tatlının yumuşayarak hamurlaşması söz konusu olacaktır.

2. Yumurtalar Tulumba Tatlısı Hamuruna Nasıl Eklenmeli?


Damakları bayram ettirecek tulumba tatlısı hazırlamanın bir diğer püf noktası ise yumurtaları hamura teker teker eklemek. Ayrıca yumurtaları kırdıktan sonra hamura iyice yedirmek de kritik bir öneme sahip. Bu nedenle yumurtaların hamur ile iyice özdeşleşmesi için hamuru çok iyi bir şekilde yoğurduğunuzdan emin olun.

3. Tulumba Tatlısına Çıtırlık Katmak İçin Ne Yapmalı?


Çıtırtısıyla cezbeden tulumba tatlıların sırrı, profesyonellere özel Pakmaya Mısır Nişastası. Tatlının hamurunu hazırlarken nişasta eklemek, tulumba tatlısına çıtırlık katmanızı sağlayacaktır. Nişastayı ekledikten sonra hamura iyice yedirmeniz gerektiğini unutmayın.

4. Tulumba Tatlısının Yağı Nasıl Olmalı?


Tulumba tatlısını pişirmek için yağın soğuk olması gerekiyor. Dolayısıyla tulumba sıkma aparatına eklediğiniz hamuru soğuk yağa sıkmanız ve ardından kızartmaya başlamak için ocağın ateşini açmanız gerektiğini söylemeliyiz.

5. Tulumba Tatlısı Nasıl Ateşte Pişirilmeli?


Tulumba tatlısı soğuk yağda pişirildiği için ateşinin harlı olması gerekiyor. Böylece kıtır kıtır tulumba tatlıları elde etmek mümkün hale geliyor. İyi bir tulumba tatlısı için hamurları harlı ateşte devamlı karıştırarak pişirmenizi tavsiye ederiz.

Tulumba Tatlısı Tarifi


En güzel Ramazan lezzetlerinden tulumba tatlısı ile müşterilerinizi etkilemek için ihtiyacınız olan malzemeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Malzemeler 

1,5 kg su
1 kg un
50 g margarin
13 adet yumurta
100 g Pakmaya Mısır Nişastası
1 lt su
2 kg toz şeker
Yarım limon

Tulumba tatlısı tarifinin detaylı adımları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN