GüncelDemo Talebi

Susamın Kullanım Alanları ve Ustasından Susamlı Tarifler!

Kökeninin Afrika kıtasına dayandığı düşünülen susam bitkisi; Asya, Avrupa ve Türkiye’nin sıcak bölgelerinde yetiştirilmektedir. Son derece zengin bir besin içeriğine sahip olduğu için kullanım alanı da geniş olan susamın genellikle hamur işlerini süslemek için kullanıldığı görülmektedir.

Buna karşın tahinin ana maddesi olan susam, tahin helvası üretiminde de baş rol oynamaktadır. Öte yandan yemeklik yağ sanayisinde de susam bitkisinden faydalanılmaktadır. Ek olarak kozmetik endüstrisinde de önemli bir yeri bulunan susam, saç ve vücut sağlığı için de oldukça yararlıdır. 

Görüldüğü gibi geniş bir kullanım alanına sahip olmakla birlikte en çok pastane ve fırın mamullerini dekore etmek ve tariflere lezzet katmak için kullanılan susam, ustaların da çörek otu ile birlikte en çok başvurdukları malzemelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Hamur İşinin Vazgeçilmezi: Susam

Susam, hamur işlerinde şık bir görüntü elde etmenin yanı sıra kendine has lezzetiyle ürünleri zenginleştirmek için de kullanılan seçeneklerden biri olarak tanımlanabilir. Biz de fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak profesyonel mutfakların başlıca malzemelerinden susam ile taçlandırılabilecek 3 farklı tarif listelemek istedik. 

O halde dilerseniz raflarınıza çeşit katmanıza yardımcı olacak birbirinden leziz bu tarifleri birlikte incelemeye başlayalım. 

1. Kafkas Çöreği


Fırınların en sevilen ürünlerinden çörekler, birçok farklı dekor malzemesiyle süslenerek servise hazır hale getirilebilmektedir. Ancak müşterilerine farklı bir alternatif sunmak isteyen ustalar için Kafkas Çöreği tarifinin benzersiz bir seçenek olacağını belirtmeden geçmeyelim.

İdeal lezzetine Pakmaya Mayalı Kafkas Ekmek Harcı ile kavuşan Kafkas Çöreği’nin en önemli eşlikçisi ise Pakmaya eka-dekor Susam! Üzerine serpilen susam taneleri ile albenisini artırabileceğiniz Kafkas Çöreği’nin detaylı tarifine ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2. Simit Poğaça

Pastane ve fırınların vazgeçilmezlerinden biri olan poğaça ve simit lezzetini tek tarifte birleştiren simit poğaça tarifi, müşterilerinizin yeni favorisi olacak kadar iddialı! Bir poğaça gibi mükemmel kabarmasını sağlayan Pakmaya Yaş Maya ve simit lezzeti taşımasını sağlayan susam sayesinde nihai formuna kavuşan simit poğaça tarifinin tüm detayları ise burada!

3. Tahıllı Simit


Geleneksel simit lezzetine alternatif olabilecek tahıllı simitlerin hızlı kahvaltılar için fırına uğrayan müşterilerinizin beğenisini kazanacağına eminiz. Pakmaya eka-tahıl Çok Tahıllı Ekmek Karışımı ile pratik bir şekilde hazırlanan bu tarifin klasik simit tarifi ile benzer bir de ortak noktası bulunuyor. Pakmaya eka-dekor Susam ürünü sayesinde hem geleneksel simit tadını hem de çok tahıllı yenilikçi simit lezzetini bir arada sunabileceğiniz tahıllı simit tarifinin tüm yapım aşamaları için buraya tıklamanız yeterli.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN