GüncelDemo Talebi

Tatlı Menüsünün Favorisi Olacak Tiramisu Nasıl Yapılır?

Tatlıları ile dünyanın en ünlü mutfaklarından birine sahip olan İtalya, sofraları zenginleştiren hafif lezzetleriyle herkes tarafından beğeniliyor. Bu mutfağa ait tiramisu ise çoktan pastane ve kafelerdeki yerini aldı bile… Eğer siz de tatlı menünüzü zenginleştirmek istiyorsanız, tiramisu nasıl yapılır sorusuna dair tüm incelikleri bilmenizde fayda var… 

Pasta şeflerinin buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak hazırlamış olduğumuz içeriğimizde sizler için tiramisu nasıl yapılır sorusunu adım adım anlatacak, tiramisu yapımında dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili sizi bilgilendireceğiz. 

Tiramisu Nasıl Yapılır? 

Özellikle son dönemin favori tatlılarından biri olan tiramisu, pek çok kişi tarafından büyük bir beğeniyle tüketiliyor. Eğer tiramisu denince akla ilk gelen adreslerden biri olma niyetindeyseniz tiramisu nasıl yapılır sorusunun yanıtına ve daha fazlasına etraflıca hakim olmanızda fayda var.

Tiramisu Malzemeleri 

İtalyan mutfağının efsane lezzeti tiramisunun yapımı için, ilk olarak ihtiyacınız olan malzemeleri sıralayalım… 

8 adet yumurta
750 g maskarpone veya labne peyniri
150 g toz şeker
750 ml Bitkisel Sıvı Krem Şanti
4 adet yaprak jelatin
1 paket savoiardi 
Kahve Sosu için: 
25 g espresso
10 g şeker
750 ml sıcak su
25 g toz kahve 

10 Adımda Tiramisu Yapımı

1.    İlk olarak yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırarak iki ayrı kabın içerisine alın. 
2.    Ardından yumurtaların sarılarını koyduğunuz kabın içerisine pudra şekeri ilave ederek mikser yardımıyla iyice çırpın. 
3.    Sonrasında başka bir kabın içerisinde bulunan yumurta aklarını da toz şeker ile birlikte çırpın.
4.    Bitkisel Sıvı Krem Şanti ve labne peynirini de kabarana kadar çırpın. Sonunda kremanın pürüzsüz bir kıvama sahip olduğunu göreceksiniz. Kıvamından emin olduktan sonra kremayı soğumaya bırakın. 
5.    Kalan malzemeleri bir spatula yardımıyla birbiriyle özdeşleşene kadar iyice karıştırın. 
6.    Bir sonraki adımda ise jelatinleri bir süre soğuk suda bekletin, yeteri kadar bekledikten sonra geniş bir kabın içerisinde benmari usulü eritin ve biraz önce hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin. 
7.    Savoiardi bisküvilerin tümünü hazırlamış olduğunuz toz kahve sosunun içerisine batırın ve bisküvileri tepsiye sırayla dizin. 
8.    Hazırlamış olduğunuz tiramisu sosu bisküvilerin üzerine dökün ve bu sırada bozulmuş olan bölümleri bir spatula ile düzeltin. 
9.    Soğuması için 2 saat boyunca buzdolabında bekletin. 
10.    Soğuduktan sonra isteğinize bağlı olarak üzerine kakao serpebilirsiniz.

Tiramisu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

 


Tadanların bayılacağı, bir dilim daha isteyeceği tiramisunun yapımı bol emek ve özen gerektirse de bazı temel noktalara dikkat ettiğiniz takdirde sonucunun sizi ve müşterilerinizi ziyadesiyle memnun edeceğinden emin olabilirsiniz. 

İlk olarak eğer tiramisu tarifini mascarpone peyniri ile yapmayı düşünüyorsanız kullanmadan önce peynirin suyunu süzmenizi öneririz. Bu sayede tiramisu sosunuzun kıvamı tam istediğiniz gibi olacaktır. 

Bunun yanı sıra savoiardi bisküvileri direkt olarak toz kahve sosunun içerisine batırırsanız dağılıp parçalanma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle öncelikle ön yüzünü ıslatabilirsiniz. 

Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli detay ise kahve sosu ve kremanın soğuması gerektiği için onları önceden hazırlamak olmalı. Diğer türlü dilediğiniz gibi bir tiramisu elde edemeyebilirsiniz. 

Tüm bu noktalara dikkat ettikten sonra ağızlara layık bir tiramisu hazırlayabilirsiniz. Eğer menünüzü tiramisu dışında daha farklı lezzetlerle renklendirmeyi de düşünürseniz, Pastane Menülerinin Vazgeçilmezi Haline Gelecek 4 Enfes Çikolatalı Tarif başlıklı içeriğimize göz atmanızı öneririz. 

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN