Fırın Raflarının Olmazsa Olmazı Artizan Ekmek Çeşitleri
Hem enfes tadı hem de yumuşacık dokusuyla adeta bir ustalık eseri olan artizan ekmekler, her geçen gün daha da popüler hale gelerek çeşitleniyor. Hazırlanması zaman, el emeği ve ustalık gerektiren artizan ekmeklere olan talebin artması da bu ekmek çeşidini fırın raflarında daha da ön plana çıkartıyor.
Fırın ve pasta ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak fırın ustalarımıza özel hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde fırın raflarında ilgi odağı olan artizan ekmek çeşitlerine yer veriyoruz.
Geleneksel yöntemlerle yapıldığında yapım aşaması diğer ekmek çeşitlerine göre daha uzun süren artizan ekmekler, Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Artizan sayesinde çok daha kısa bir süre içerisinde hazırlanabiliyor.
Artizanlı ekmekleri zeytin, kahve ya da keten tohumu gibi farklı lezzetlerle çeşitlendirebileceğiniz gibi sade olarak da hazırlamanız ve müşterilerinizin beğenisine sunmanız mümkün.
Artizan ekmek nedir sorusuna yanıt arıyorsanız ya da artizan ekmeğin nasıl yapıldığına dair bilgi edinmek istiyorsanız “Artizan Ekmek Nedir: Nasıl Yapılır? Hangi Lezzetlerle Çeşitlendirilebilir?” başlıklı içeriğimize de göz atmanızı öneririz.
Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan fırın raflarınızı zenginleştirirken müşterilerinizin de bayılacağı artizan ekmek çeşitlerini sıralayalım.
1. Artizanlı Baget Ekmek
Fransız mutfağının en meşhur ekmek çeşitlerinden biri olan baget ekmekler, ülkemizde de fırın raflarında en çok gördüğümüz ekmekler arasında yer alıyor. Pakmaya Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Harcı, artizanlı baget ekmeğin hazırlanışını son derece pratik hale getirirken tok bir iç yapıya sahip olmasını sağlayarak dökülmesinin önüne geçiyor.
İnce uzun formuyla fırın raflarında en çok göze çarpan artizan ekmek çeşitlerinden biri olan baget ekmeğin, tüm müşterilerinizin beğenisini toplayacağından şüpheniz olmasın. Artizanlı baget ekmek tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
Ek olarak Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Artizan ile hazırlayabileceğiniz bir diğer baget ekmek tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.
2. Artizan Ekmeği
Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Artizan’la hazırlanan bir diğer ekmek çeşidimiz ise artizan ekmeği. Ustaların el becerisiyle diğer ekmeklere göre daha değişik bir kabuk yapısına ve iç dokuya sahip hale gelen artizan ekmeği, bu özellikleri ile çok daha farklı bir lezzete de sahip oluyor.
Yaklaşık olarak 20 saatlik fermantasyon süresi ile diğer ekmeklere göre çok daha uzun dinlendirilen artizan ekmeği, bu sayede bambaşka bir lezzete kavuşuyor.
Müşterilerinizin favorilerinden biri hale gelecek artizan ekmeği tarifinin detaylarına ise buraya tıklayarak ulaşmanız mümkün.
3. Zeytinli Artizan Ekmeği
Kendine özgü lezzetiyle en çok tercih edilen bir diğer artizanlı ekmek çeşidi de zeytinli artizan ekmeği. Ege sofralarının mücevheri zeytin ve mayanın uzmanı Pakmaya’nın Artizan Ekşi Mayalı Ekmek Harcı ile bir araya gelerek adeta bir lezzet şöleni oluşturduğu zeytinli artizan ekmeği, baton ekmek formunda hazırlanıyor.
Özenle hazırlanan sofralara ayrı bir lezzet katan zeytinli artizan ekmeğinin yapımı da diğer ekmeklerde olduğu gibi büyük özen gerektiriyor.
Tarifin detaylarına ise buradan ulaşabilir, müşterilerinizin beğenisini kazanacak zeytinli artizan ekmeğinin yapımı ile ilgili ihtiyacınız olan malzemeleri ve uygulamanız gereken adımları öğrenebilirsiniz.