GüncelDemo Talebi

Ustaların Hünerlerini Sergileyeceği En Güzel Ramazan Tatlıları

On bir ayın sultanı ramazan geldiğinde, ramazan kültürüne ait pek çok unsur gibi ramazan tatlıları da sahnedeki yerlerini almaya başlamaktadır. Saray mutfaklarından günümüze taşınan ve ramazan ayı boyunca müşterilerinizin sofralarına lezzet katma görevini yerine getirecek bu tatlıların hiç şüphesiz ki pek çok lezzet sırrı bulunmaktadır. 

Her zaman pasta ve fırın ustalarının yanında yer alan Pakmaya Profesyoneller Dünyası da ramazan ayında saraylara layık tatlar çıkarmanız için birbirinden enfes ve çok talep gören tatlı tariflerini sıralıyor. Siz de ramazan telaşınızı kolaylamak için hazırladığımız listeyi inceleyebilir, dilerseniz diğer tarif önerilerinizi bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz. 

Profesyonellere Özel Ramazan Tatlıları 

Özellikle on bir ayın sultanı ramazan ayı geldiğinde tercih edildiği için ramazan tatlıları adını alan bu nefis tatlıların bir diğer ortak özelliği ise hepsinin birer Osmanlı lezzeti olmasıdır. Osmanlı döneminde saray sofralarının yanı sıra halkın sofrasından da eksik olmayan ramazan tatlıları, günümüzde hala her evin vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır.

Dolayısıyla tatlı ustaları ve şefler için müşterilerin damak tadına hitap eden bu lezzetleri, en güzel haliyle sunabilmek son derece önemlidir. O halde dilerseniz ramazan ayında raflarınızda mutlaka bulunması gereken lezzetlere bir göz atalım. 

Güllaç

Ramazan tatlıları söz konusu olduğunda ilk akla gelen tatlılardan biri olan güllaç, genellikle sadece ramazan ayında tüketildiği için Türk geleneksel mutfağında ayrı bir yere sahiptir. Sütlü tatlı türlerinden olan ve bu özelliğinden dolayı oldukça hafif bir tatlı olan güllacın, iftardan sonra kolaylıkla hazmedilebildiği için en çok tercih edilen tatlılardan biri olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

Türkiye’de yılda ortalama 250 ton üretilen güllaç tatlısı, sizin müşterilerinizin de bu ramazanda favori lezzetlerinden olacak. Eğer siz de müşterilerinizin sofralarını güllaç ile süslemek istiyorsanız, görüntüsüyle iştahları kabartan güllaç tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Haşhaşlı Revani

Ramazan döneminin en gözde tatlılarından revani, irmik pastası ya da sünger tatlısı olarak da adlandırılmaktadır ve Osmanlı mutfağının sevilen örneklerindendir. Osmanlı’da saray aşçılarının geliştirdiği bir tatlı çeşidi olan revani, listemizdeki diğer tatlılar gibi en çok ramazan ayında sofraları taçlandırmaktadır. 

Şerbetli bir tatlı türü olduğu için haşhaş ile birlikte daha hafif ve hazmı kolay bir hale getirilebilmektedir. Müşterilerinizin beğenisini kazanacak haşhaşlı revani tarifinin detaylarına ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz


Kalburabastı

Ramazan tatlıları listemizin bir diğer olmazsa olmazı ise kalburabastı. Yine şerbetli bir tatlı olan kalburabastı, adını mutfaklarda kullanılan bir tür kevgir olarak tanımlayabileceğiniz kalburdan almıştır. Tatlıyı şekillendirirken kullanılan kalbur, her ne kadar Arapça kökenli bir kelime olsa da kalburabastının Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olduğunu söylememizde fayda var. 

Yılın diğer dönemlerinde de tüketilen kalburabastı, en çok ramazan ayında talep görmektedir. Buradan yola çıkıldığında profesyonel mutfakların ramazan hazırlıkları içinde kalburabastıya da yer verilmesinin yararlı olacağı aşikardır. En güzel kalburabastı tarifi için ise buraya tıklayabilirsiniz.


Şekerpare

Üzeri fındık, badem veya ceviz ile süslenerek servis edilen bir şerbetli tatlı türü olan şekerpare, şerbetli kurabiye olarak da anılmaktadır. Yılın hemen her dönemi tüketilse de özellikle ramazan ayında tüketim oranı kayda değer biçimde artan şekerpare tatlısının yapım aşamalarını öğrenmek için buraya tıklayın.

Tulumba Tatlısı


Sofralarda daha çok ramazan döneminde görülen tulumba tatlısı, adını tatlıyı pişirmek için kızgın yağa dökmede kullanılan aletten almaktadır. Bu aletin tulumbaya benzerliğinden dolayı tulumba tatlısı olarak anılan bu şerbetli tatlı, Rumeli menşeili bir Osmanlı lezzetidir. Özellikle kalabalık ailelerin büyük gramajlarda tükettiği tulumba tatlısının ayrıntılı tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN