GüncelDemo Talebi

Bir Fırının Olmazsa Olmazı Poğaça Çeşitleri

Ekmek fırını denildiğinde aklımızda sıcak ekmeklerin satıldığı bir mekan canlanıyor değil mi?

Kuşkusuz evet!

Ekmek fırınları aslında sadece ekmek ihtiyacımızı karşılayan mekanlar değildir. Fırınlar kimi zaman işe giderken alelacele alınan bir poğaça demektir, kimi zaman pazar kahvaltısı sofrasını süsleyen lezzetlerin bütünüdür. Ayrıca yürüyüş ritüelini gerçekleştirmek için sabahın erken saatinde kendini sokağa atan kişiler de yine buram buram poğaça kokusuna dayanamayıp kendini fırında bulabilir.

Poğaçaların bu denli rağbet görmesi haliyle fırıncılarımızı da yeni çeşitler aramaya yöneltiyor. Peki fırınlarımızda mutlaka bulundurmamız gereken o poğaça çeşitleri neler? Gelin bu sorumuza hep birlikte cevap bulalım…

Sade Poğaça

Olmazsa olmaz poğaçalar listemize en klasik poğaça çeşidinden başlıyoruz. Bu klasik tarif, ağızda dağılan lezzetine imrendiğimiz için bazen evlerde de denemek istediğimiz ancak çoğu zaman aynı lezzeti tutturamadığımız sade poğaçadan başkası değil.

Kuru maya, ılık süt ve un gibi temel malzemeler ile hazırlanan sade poğaça tarifi asıl ayırıcı özelliği ise damaklarda bıraktığı hafif şekerli tat. Sade poğaça deyip geçmemenizi tavsiye ederiz.

Simit Poğaça

Günümüz fırın vitrinlerinde bol susamlı pek çok hamur işi ve poğaça çeşidi görebilmek mümkün. Peki ya içi sade bırakılmış, dışı tam susama batırılmış o hafif kıtır poğaçalar ne durumda?

Maalesef eski sıcaklıkları yok. Artık yerine daha farklı yenilikçi tatlar deneniyor. Halbuki bu poğaça lezzeti, çocukluğumuzdan beri alışılageldiğimiz en unutulmaz tariflerimizden bir tanesi. Geçmiş değerleri yaşatan bir fırın konsepti yakalamak istiyorsanız simit poğaça tarifine fırınınızda mutlaka yer vermelisiniz.

Hele bir de müşterilerinize “Oturun, yanına bir çay ikram edelim!” derseniz sizinkinden güzel fırın bulunmaz.

Pamuk Poğaça

Nar gibi kızarmış, puf puf kabarmış bir poğaça düşünsenize…

Evet hayali bile iştahımızı kabartmaya yetti. Evet evet, pamuk poğaçadan bahsediyoruz. Bazen patateslisini, bazen zeytinlisini bazen de kaşarlısını yediğimiz, en sevdiğimiz lezzet. Evlerde yapmaya çalışsak da fırından aldıklarımızın yeri hakikaten bir başka…

Pamuk poğaça tarifini vazgeçilmezlerinizin arasına yerleştirmenizi tavsiye etmemizin bir diğer sebebi ise oldukça kolay hazırlanabilen bir poğaça olması.

Oldukça zahmetsiz olan bu poğaça sayesinde fırın raflarınızı renklendirin ve bırakın müşterileriniz bu leziz poğaçanın tadına varsın.

Sosisli Poğaça

Genelde milföy hamurlarında kullanılan sosis, poğaçalara da oldukça yakışıyor. Susamlı, yumuşak ve patatesli gibi poğaça çeşitlerinden ayrılan bu farklı tarif, fırınında fark yaratmak isteyen ustaların mutlaka denemesi gereken bir lezzet.

Emin olun, sosisli poğaça tarifi özellikle çocuk müşterilerinizin vazgeçilmezleri arasında kendisine oldukça hızlı yer bulacak.

Dereotlu Poğaça

İşte karşınızda oldukça lezzetli bir tarif daha: "Dereotlu Poğaça Tarifi". Önceleri poğaça harcının içine katılan dereotu, artık hamurun içerisine ekleniyor ve lezzetiyle damaklarımızı şenlendiriyor.

Yoksa siz hala pişirmediniz mi?  

Eğer denemediyseniz mutlaka bir şans verin deriz. Harcının bir kısmını lor peyniriyle diğer kalan kısmını da patatesle hazırlayabilirsiniz. Böylelikle fırınınızda müşterilerinizin damak zevkine uygun iki farklı dereotlu poğaçaya yer vermiş olacaksınız. Üzerine ekleyeceğiniz susam veya çörek otunu da yine müşterilerinizden alacağınız olumlu geri dönüşlere göre belirleyebilirsiniz.

Sakallı Poğaça

Kahvaltı saatlerinde çayımıza eşlik eden sakallı poğaça tarifi, fırın tezgahlarında gördüğümüz en dikkat çekici tariflerden. Çünkü lor peyniri ile harmanlanan ve maydanozla süslenen yemyeşil iç harcı ile ilk bakışta göze çarpmayı beceriyor. Eğer fırınınızda halen yoksa, büyük eksiklik olduğunu baştan söyleyelim.

Hemen hazırlıklara başlayın ve poğaça tepsilerinizi renklendirin… Farklı poğaça tarifleri deneyimlemek için "Poğaça Tarifleri" sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN