GüncelDemo Talebi

Müşterilerinizi Hayran Bırakacak 5 Şerbetli Tatlı Tarifi

Geleneksel Türk mutfağının olmazsa olmazlarından olan şerbetli tatlılar, yüzyıllar boyunca özel günlerde en çok tercih edilen tatlı çeşitleri arasında yer alarak popülerliklerini her daim korumuştur. 

Müşterilerinizin beğenisini toplayacak şerbetli tatlıların gerçek sırrı ise tarifi hazırlarken ölçüleri birebir uygulamak ve dikkat edilmesi gereken temel noktaları atlamamaktan geçer. Fırın ve pasta şeflerinin buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak, müşterilerinizin lezzetine hayran kalacağını düşündüğümüz şerbetli tatlı tariflerini bir araya getirdik. 

İşte birbirinden lezzetli 5 şerbetli tatlı tarifi… 

1. Şekerpare 

Şekerpareyi asıl lezzetli kılan ağızda dağılan hamurudur. En hafif şerbetli tatlılar arasında yer alan şekerpareyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise şekerparenin üzerine ılık şerbeti fırından çıkar çıkmaz dökmektir. Bu sayede şekerpare şerbetini çeker ve en lezzetli haline ulaşır.

Pakmaya Pudra Şekeri ile hazırlanan, baldan tatlı şekerpare tarifi ile ilgili bilmeniz gereken tüm ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

2. Tulumba Tatlısı 


Tam kıvamında hamuru ile damakları şenlendirecek bir tulumba tatlısı yapmak hiç şüphesiz ki ustalık, özen ve emek ister. Çıtırlığını Pakmaya Mısır Nişastası’ndan alan tulumba tatlısını kızartırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise tulumbayı soğuk sıvı yağın içerisine atarak hızlı ateşte sürekli karıştırmaktır. 

Müşterilerinizin bayılacağı lezzette bir tulumba tarifi için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri ve uygulamanız gereken adımları buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. 
Yaptığınız tulumba tatlısının çok daha lezzetli olmasını sağlayacak püf noktaları öğrenmek için de Ramazan Ayına Yakışır Tulumba Tatlısı için 5 Püf Nokta başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz. 

3. Lokma Tatlısı

 En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan lokma, mis gibi kokusuyla kendine hayran bırakırken tam kıvamında hazırlanmış şerbeti ile buluştuğunda ise adeta mideleri şenlendirir. Yapımı pratik olsa da profesyonellik gerektiren lokma tatlısı, lezzetini mis gibi kızaran hamurundan alır. 

Pürüzsüz kıvamını Pakmaya Yaş Maya ile elde edebileceğiniz lokma tatlısı tarifi için bilmeniz gereken tüm detayları buradan öğrenerek  müşterilerinize lezzetiyle büyüleyen minik lokma tatlıları hazırlayabilirsiniz. 

4. Baklava

 Asırlardır kendine sofraların baş köşesinde yer edinmiş baklava, karşı konulmaz lezzetiyle özellikle bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez geleneksel şerbetli tatlıları arasında yer alır. 

Müşterileriniz kalbini fethetmek istiyorsanız hazırladığınız baklavanın lezzet sırrının incecik açılmış hamurunda saklı olduğunu da bilmeniz gerekir. Baklavanın hamurunu ve şurubunu hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelerin listesini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. 

Çikolatalı baklava ise pastane menülerinin en çok tercih edilen tatlıları arasına çoktan girdi bile. Eğer çikolatalı baklava yapmayı denemek istiyorsanız Pakmaya Bitter Pul Çikolata ile hazırlayabileceğiniz mükemmel bir tarif için buraya tıklayabilirsiniz. 

Ek olarak adım adım baklava yapımı hakkında bilmeniz gereken temel noktalar için Profesyonel Tatlı Ustaları için Tarifi ve Püf Noktaları ile Baklava Yapımı başlıklı yazımıza göz atmanızı öneririz. 

5. Fıstıklı Şam Tatlısı 

Bir başka şerbetli tatlı olan revani ile görüntü olarak benzerlikler taşıyan şam tatlısı, halk arasında şambala ve şambali olarak da bilinir. Yoğun lezzetiyle müşterilerinizi kendine hayran bırakacak güzellikteki şam tatlısını Pakmaya’nın siz profesyonellere özel olarak geliştirmiş olduğu Pakmaya Revani Karışımı ve Pakmaya Pandispanya Kek Karışımı ile oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

Şam tatlısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Ustalara Özel Püf Noktalarıyla Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN