GüncelDemo Talebi

Fırın Ustalarına Özel Ekşi Mayalı Ekmek Harcı ile Yapılabilecek 5 Ekmek Tarifi

Tarihte ilk defa Mezopotamya olarak adlandırılan bölgede yaygın bir şekilde kullanımına rastlanan ekşi maya, zaman içinde Avrupa’ya ve diğer bölgelere ulaşıyor. Osmanlı döneminde de bir hayli revaçta olan ekşi maya kullanımı, günümüze kadar ulaşmış birçok geleneksel ekmeğin temel malzemelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bugün hala lezzetiyle sofraların vazgeçilmez parçalarından biri olan ekşi mayalı ekmekler, fırın raflarının da en çok ilgi gören ürünleri arasında yer alıyor. Ekşi mayalı ekmeklerin üretim süreci ise Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harçları sayesinde son derece pratik hale geliyor. 

Sadece su ve tuz ilavesiyle ekmek yapımı için hazır hale gelen dengeli bir formüle sahip Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harçları, ilave maya kullanımı da gerektirmeden müşterilerin beklentilerine uygun lezzete ulaşmayı sağlıyor. Peki ekşi mayalı ekmek harçları kullanarak yapılabilecek başlıca ekmek çeşitleri hangileri olabilir?

1. Ciabatta Ekmek

İtalyan ekmek türlerinden biri olan ciabatta, ülkemizde de fırınların en sevilen ürünlerinden. Özellikle bol gözenekli yapısı ve kendine has lezzetiyle ön plana çıkan ciabatta ekmeklerini Pakmaya Ekşi Mayalı Ciabatta Ekmek Harcı ile yapmak ise tarife büyük ölçüde pratiklik katıyor.

Ekmeğin ideal renk ve hacimde olmasını sağlayan ekşi mayalı ekmek harcı, ciabatta ekmeklerin uzun süre yumuşak kalmasına da yardımcı olur. Tüm bunlar, müşterilerinizin memnuniyetini artırırken satışlarınıza da destek olacaktır.

Pakmaya Ekşi Mayalı Ciabatta Ekmek Harcı ile ciabatta ekmek tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Baget Ekmek

İnce ve uzun formuyla fırın raflarının ikonik ekmek çeşitlerinden biri olan baget ekmekler, genellikle müşterilerin sandviç yapmak için tercih ettiği bir ekmek türü olarak değerlendirilebilir. Diğer yandan baget ekmekler, dilimlenerek kahvaltıda da tüketim için de oldukça uygundur.

Lezzet vericisi ve ekmek geliştiricisi içinde bulunan Pakmaya Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Harcı ise baget ekmek yapımını pratik hale getirmenin yanı sıra ekmeklerin dökülmeyen iç yapıda olmasını da sağlar. Bu da elbette ekmeği dilimlerken müşterilerinize büyük kolaylık sunar.

3. Mısır Unlu Panini Ekmeği

Anavatanı İtalya olan bir diğer ekmek çeşidi ise panini ekmekleri. Bir İtalyan lezzeti olsa da hangi ülkeye gidilirse gidilsin karşınıza çıkabilecek kadar yaygın olan panini ekmekleri, ülkemizde de oldukça seviliyor ve özellikle sandviç yapımı için tercih ediliyor.

Biz de pasta ve fırın ustalarının buluşma noktası Pakmaya Profesyoneller Dünyası olarak panini ekmek tarifine yeni bir boyut kazandırmak, mısır unlu ve mısır patlaklı paninilerle müşterilerinizin kalbini kazanmanıza yardımcı olmak istedik. Pakmaya Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Harcı ile ideal yapıda ve lezzette mısır unlu panini ekmekleri elde etmek için tarif detaylarına ulaşmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.

4. Tam Buğday Ekmeği

Kendine özgü lezzetinden dolayı en çok tercih edilen ekmeklerden biri olan tam buğday ekmekleri, bildiğiniz gibi rafine edilmemiş buğdayın öğütülmesiyle elde edilen tam buğday unu ile hazırlanıyor. 

Tam buğday ekmeği gibi geleneksel ekmeklerin üretimine uygun olarak geliştirilen Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Köy ise ekmeğe lezzet katarken yumuşaklık da kazandırır. Ayrıca hacimli tam buğday ekmekleri üretmenizi sağlayan ekşi mayalı ekmek harcı, iyi dilimlenebilen ekmekler elde etmenize de yardımcı olur.

5. Bazlama Ekmeği

Anadolu’nun sevilen tatlarından bazlama ekmeği de mutlaka fırınınızda yer alması gereken ekmek türlerinden. Dairesel bir forma sahip olan bazlama ekmeği, kendine has iç yapısı ve yumuşaklığı ile ön plana çıkıyor. Pakmaya Ekşi Mayalı Ekmek Harcı Sarı Buğday ile üretilen bazlama ekmekler, hem hacim hem de yumuşaklık açısından müşteri beklentilerini kusursuz bir şekilde karşılıyor.

Öte yandan içinde bulunan buğday ekşi hamur tozu sayesinde bazlamaların lezzetine lezzet katan ekşi mayalı ekmek harcı, hamura %1-3 arasında ekstra su ilave edildiğinde bazlamanın daha uzun süre taze kalmasına da yardımcı oluyor.

Keşfet

Ücretsiz Danışma Hattı+90 212 267 07 25

E-BÜLTENE KAYIT OLUN